De woningen

Als gezegd zal onze woning voorbereid moeten zijn om aangesloten te worden op het buurtwarmtesysteem. In de eerste plaats betekent dit voldoende geïsoleerd, met een vraag gestuurde ventilatie,


Bestaande verwarmingsradiatoren worden gerenoveerd tot radiatoren geschikt voor Lage Temperatuur Verwarming(LTV). Als er nog geen centrale verwarming in het huis aanwezig is kunnen er nieuwe LTV-radiatoren worden geplaatst of kan vloerverwarming worden aangelegd. Altijd is van belang dat er efficiënt met energie wordt omgegaan, dus met een moderne warmteregeling per ruimte.

Daarnaast zijn er een paar aanpassingen noodzakelijk zoals een 2 fase 220V groep in de keuken voor inductie(elektrisch) koken en een boilervat voor de tapwatervoorziening van minimaal 55oC aangepast aan de woningbehoefte.

Is onze woning aangesloten op het warmtenet, dan wordt er een warmtepomp geplaatst. Deze (water/water)warmtepomp levert een warmte in onze woning van 45oC, en kan bijvoorbeeld op de plaats waar nu de gasketel staat.
In de zomer wordt het huis gekoeld ook met behulp van deze warmtepomp

Het totale energiesysteem is werkend en onderzocht. Een pilotsysteem staat op de Green Village in Delft

Lees verder……