Meteen naar de inhoud

Inductiekoken

Voor veel huiskoks is koken op (aard)gas de beste manier om een goede maaltijd te bereiden en zij denken het te missen als het anders zou moeten. Niets is minder waar.
Het koken op inductie lijkt eigenlijk veel op het koken op gas. Je kunt, net als bij gas, heel snel je temperatuur regelen. Het is ook veiliger dan gas, omdat de kookplaat zelf niet zo heet wordt. Uitgeschakeld is de warmte snel weg en zul je je niet snel branden. Daarnaast is een inductiekookplaat makkelijk schoon te houden.

Pannentest ‘t Ecozand

Er is veel misverstand over de pannen waarmee op inductie kan worden gekookt. Er is slechts één eis die belangrijk is, de pannen moeten magnetisch zijn. Dat zijn vrijwel alle pannen, behalve aluminium en emaille pannen.
Als je wilt weten of jouw pannen geschikt zijn om te koken op inductie kun enkele dagen een inductie kookplaat lenen bij ‘t Ecozand. Je kunt hiervoor een afspraak maken met onderstaand formulier.
    Wat kost inductiekoken?

    Koken op inductie is efficiënter, water kookt een stuk sneller. Koken op gas kost gemiddeld €25 per huishouden en koken op inductie €36 per jaar(Milieu Centraal). Door de huidige stijging van de gasprijs kan het zijn dat dit prijsverschil binnenkort verdwijnt.