Meteen naar de inhoud

Ketelhulp

Hoe staat mijn CV-ketel afgesteld?

Als het koud is hebben we het graag warm in huis. Als we willen besparen zetten we de thermostaat misschien een graadje lager en trekken we een trui aan. Het scheelt wat, maar een echte besparing zie je pas als de CV-ketel goed staat afgesteld. In een matig geïsoleerd huis is een afstelling op 50oC meestal voldoende om het huis goed te verwarmen. Bij een periode van aanhoudende vorst kun je de temperatuur verhogen naar 55 oC, wat meestal voldoende is om het huis wat sneller warm te krijgen.
Maar ook op de temperatuur van het tapwater kun je besparen. Vaak is het water erg heet en wil je liever niet je handen branden. Een temperatuur van 59oC voldoet, geen kans op legionella(45oC-53 oC ) en minder kans op kalkvorming (onder 60oC). En dan lekker douchen, met een mengkraan die beter lijkt te werken.

Instelling Intergas cv-ketel voor “Ketel op 45”

‘t Ecozand biedt Ketelhulp

Veel CV-ketels in onze buurt zijn bij de installatie erg hoog afgesteld. Daarom bieden wij vanuit ‘t Ecozand bieden wij hulp aan om jouw CV-ketel beter af te stellen. Voor iedereen die wil besparen op de energierekening. Meld je aan of stuur een mail naar buurt@ecozand.nl
Regel je het liever zelf, dat kan natuurlijk ook. En als je geen temperatuuraanduiding hebt op je CV-ketel kunnen wij er voor zorgen dat die er komt.
Een handleiding voor jouw cv-ketel kun je vinden bij een initiatief van Urgenda.

    Wat staat je te wachten als je aansluit op een LT(lage temperatuur)-warmtenet? Er is wel wat verwarring en onduidelijkheid hierover in onze buurt. Het beste is om het daadwerkelijk te ervaren; voel ik het warm in huis?
    Ook de komende winter kun je weer meedoen de actie KETEL OP 45. Begin met je CV ketel op 45oC te zetten. Daarmee bespaar je geld en kun je zien hoe goed of slecht je huis geïsoleerd is. En krijg je het koud…. zet hem dan ietsje hoger.


    Daar bieden wij een platform voor. En als je geen temperatuuraanduiding hebt op je CV-ketel kunnen wij er voor zorgen dat die er komt. Vraag ze aan door je aan te melden voor KETEL OP 45