Ketelhulp

Hoe staat mijn CV-ketel afgesteld?

Als het koud is hebben we het graag warm in huis. Als we willen besparen zetten we de thermostaat misschien een graadje lager en trekken we een trui aan. Het scheelt wat, maar een echte besparing zie je pas als de CV-ketel goed staat afgesteld. In een matig geïsoleerd huis is een afstelling op 50oC meestal voldoende om het huis in de winter goed te verwarmen. Zeker in het voorjaar en de herfst kun je zelfs met een afstelling van de CV-ketel op 45oC een aangename temperatuur bereiken.
Maar ook op de temperatuur van het tapwater kun je besparen. Vaak is het water erg heet en wil je liever niet je handen branden. Een temperatuur van 55oC voldoet, geen kans op legionella(boven 45oC) en minder kans op kalkvorming (onder 60oC). En dan lekker douchen, met een mengkraan die beter lijkt te werken.

‘t Ecozand biedt Ketelhulp

Veel CV-ketels in onze buurt zijn bij de installatie erg hoog afgesteld. Daarom bieden wij vanuit ‘t Ecozand bieden wij hulp aan om jouw CV-ketel beter af te stellen. Voor iedereen die wil besparen op de energierekening. Meld je aan of stuur een mail naar ecozand@gmail.com
Regel je het liever zelf, dat kan natuurlijk ook. En als je geen temperatuuraanduiding hebt op je CV-ketel kunnen wij er voor zorgen dat die er komt. En je kunt je ervaringen delen op het forum.

    Wat staat je te wachten als je aansluit op een LT(lage temperatuur)-warmtenet? Er is wel wat verwarring en onduidelijkheid hierover in onze buurt. Het beste is om het daadwerkelijk te ervaren; voel ik het warm in huis?
    Ook de komende winter kun je weer meedoen de actie KETEL OP 45. Begin met je CV ketel op 45oC te zetten. Daarmee bespaar je geld en kun je zien hoe goed of slecht je huis geïsoleerd is. En krijg je het koud…. zet hem dan ietsje hoger.


    Daar bieden wij een platform voor. En als je geen temperatuuraanduiding hebt op je CV-ketel kunnen wij er voor zorgen dat die er komt. Vraag ze aan door je aan te melden voor KETEL OP 45